centered image

Hämäläinen pitopöytä

Hämäläinen pitopöytä

Kesän ensimmäien Hämäläinen pitopöytä katetaan 12.6.
Pirtin Hämäläinen pitopöytä on jo käsite. Se sisältää niin monenlaisia herkkuja, että jokainen ruokailija on varmasti kylläinen. Osa lajeista on hyvin perinteisiä ja osa tullut mukaan vuosien saatossa, kaikki valmistettuna kuitenkin Pirtin omilla resepteillä, kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa hyödyntäen.

Tammelan Portaan kylässä kantatila Kauhan emäntä on laittanut Härkätien kulkijoille pitopöytää. Pitopöydän herkut ovat maankuuluja ja syöjiä on poikennut jos jonkinmoista kulkijaa Kauhan talossa. Ketään ei käännytetty ovelta vaan hämäläisellä vieraanvaraisuudella vieraat kutsuttiin pöytään. Kauhalla ei säästelty talonantimissa vaan pöytä katettiin herkkuja notkuen. Vieraiden syödessä emäntä kertoi tarinoita portaalaisista ja mysteerikirkosta, legendaa Portaassa sijainneesta ensimmäisestä kappelista. Uskoi, ken halusi.