centered image

Luonto

Valitse Saaren Kansanpuisto

Virkistys- ja vapaa-ajan viettopaikaksi

Saaren Kansanpuisto on perustettu vuonna 1932 yleiseksi virkistys- ja vapaa-ajan viettopaikaksi. Kansanpuisto sijaitsee historiallisesti arvokkaalla harjujaksolla, niin sanotulla Tammelan ylängöllä.

Kansanpuiston alueella kiertelee eripituisia luontopolkuja, jotka ovat selkeästi opasteilla merkityt. Alueelta löytyy myös Kaukolanharjun näkötorni, josta avautuu huikeat näkymät yli harjumaiseman Pyhäjärvelle. Samalta harjulta on myös Albert Edefelt maalannut kuuluisan järvimaiseman. Näkötornin juurella sijaitseekin Edefeltin muistokivi.

Alueella sijatsee loistavat uimarannat: Suujärvi on järvi, jonka sukeltajat ovat ottaneet sukelluskohteekseen sen kirkasvetisyyden ja ainutlaatuisen kasvillisuuden vuoksi.

Kuivajärvi on matalalampi järvi, jonka hiekkarannat tarjoavat hyvät puitteet auringonpalvojille. Järven rannat ovat mataluudensa vuoksi myös turvallisia perheen pienemmille uimareille. Kuivajärven rannalla sijaitsee laavu, jonne voi patikoinnin ohella pysähtyä paistamaan vaikkapa makkaraa ja ihailemaan aukeavaa järvimaisemaa.

Tutustu Palveluihimme

Tarjoamme Herkullisia Palveluita

Lounais-Hämeen Pirtti tarjoaa

Vaikuttavat ja ainutlaatuiset puitteet sekä mieleenpainuvan tunnelman.